När det är trist väder ute är det lite lagom sysselsättning att baka. Så det har jag gjort ikväll! Dessa skorpor är så himla goda!!! Receptet är gluten- och laktosfritt och hämtat från www.finax.com
Du behöver:
- ca 1 1/2 dl sötmandel, 90 g
- 1 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- finrivet skal av 1 citron
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 dl Glutenfri Mjölmix (150g)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175º.
- Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr stekpanna till lätt gyllenbrun färg. Låt svalna och grovhacka den.
- Rör samman ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt och finrivet citronskal. Rör om.
- Blanda samman bakpulver och mjölmix och tillsätt i smeten tillsammans med den hackade mandeln. Rör ihop till en deg.
- Forma degen till 4 fingertjocka längder och placera på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-20 min.
- Skär längderna i ca 3 cm breda bitar direkt då de tagits ur ugnen. Låt svalna. Förvara kakorna i lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar