onsdag, juli 13, 2011

Biscotti


När det är trist väder ute är det lite lagom sysselsättning att baka. Så det har jag gjort ikväll! Dessa skorpor är så himla goda!!! Receptet är gluten- och laktosfritt och hämtat från www.finax.com

Du behöver:

  • ca 1 1/2 dl sötmandel, 90 g
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl Glutenfri Mjölmix (150g)

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr stekpanna till lätt gyllenbrun färg. Låt svalna och grovhacka den.
  3. Rör samman ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt och finrivet citronskal. Rör om.
  4. Blanda samman bakpulver och mjölmix och tillsätt i smeten tillsammans med den hackade mandeln. Rör ihop till en deg.
  5. Forma degen till 4 fingertjocka längder och placera på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-20 min.
  6. Skär längderna i ca 3 cm breda bitar direkt då de tagits ur ugnen. Låt svalna. Förvara kakorna i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar